Maandag 4 juli, 2011

“met een sleutel kun je naast een deur sluiten, ook een deur openen”

De ballonvlucht

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Als Private Banker bij de Rabobank ‘s-Hertogenbosch, was het aan mij de eer om cliënten uit te nodigen voor een ballonvlucht. Op zich een prachtig evenement. Des te meer omdat ik adviseur voor de senioren was, een doelgroep die met zulke uitjes vaak overgeslagen werd.

Pietje vertrekt, Jantje ook

Het was al een hele tijd roerig bij mijn toenmalige werkgever. De periode van ‘Pietje vertrekt en Jantje ook’ was net ingezet.Voorafgaand aan bovengenoemde ballonvlucht, ging een bak van jaloezie en enorm veel gedoe. De ene assistent vond dat zij recht op had om mee te gaan, de andere had weer haar eigen plausibele redenen dat zij nu dit keer de persoon was om mee te mogen. Al met al, veel gederfd levensvreugd.

Ik ben er klaar mee

Om 16.45 u zweefden we in de lucht. De bewuste maandag 4 juli. Prachtige dag want het is tevens mijn geboortedag. Daar moet je wat bijzonders van maken. Dat heb ik gedaan. In het mandje heb ik mij voorgenomen dat het na 27 jaar Rabo, klaar was. Morgen bel ik op. Ik kom niet. Ik kom in het geheel niet meer. Ik ben er klaar mee.

Donderdag 29 november 2018

Vandaag de sleutel gekregen van mijn nieuwe praktijkruimte. Tjeukemeer 3d te Joure. Ik kan het wel zingen. Tjeeeukemeeheeerrr. Vanmiddag gedanst in de keuken, van gekkigheid het even niet meer weten. Mijn droom, om ooit een eigen praktijk te hebben. Ik ben vandaag stil, dankbaar en jemig jongens wat is dit toch ook machtig!!!!!

Mijn gedachten  gaan terug naar die bewuste ballonvaart, want dit was precies wat ik daar in mijn koppie had tijdens de vlucht. Ik noem het mijn ‘droomvlucht’.

De komende periode gaan we tussen alle consults, evaluatiegesprekken, trainingen op scholen etc in, bezig met sausen, verhuizen, piekeren wat waar komt te staan, welke kleur groen het wordt en oh ja, ik moet nog stoelen bestellen en zo nog vast nog 1001 dingen.

De ‘house-warming’ komt er, zeker weten! Ik hou je op de hoogte.