De PresentChild® methode (voorheen Kindertolk®)  is ontwikkeld door Janita Venema en gaat er vanuit dat kinderen ons weerspiegelen. Soms herkennen we dit en zien we bijvoorbeeld dat ons kind dingen op dezelfde manier doet als wijzelf. Soms herkennen we het niet, omdat ons kind dan een deel van ons weerspiegelt wat we niet of niet zo goed kennen van onszelf. Een blinde vlek. Geeske Hospes van Hospescoaching is opgeleid tot Kindertolk  en kan je helpen om te ontdekken welke delen jouw kind van jou weerspiegelt.

Het traject

Een Kindertolk® traject bestaat uit meestal uit 3 afspraken. Tijdens de eerste afspraak vraagt Geeske je om te vertellen over jouw kind(eren). Zij zal af en toe wat vragen stellen, maar jij bent grotendeels aan het woord.

Na afloop van dit gesprek vertaal zij als het ware het verhaal dat jij aan haar hebt verteld, zodat er een tweede verhaal ontstaat. Dat verhaal gaat dan niet langer over je kind, maar over jou. In dit verhaal wordt duidelijk welke stukjes van jou door jouw kind weerspiegelt worden. En wat daarin de specifieke kern is. Tijdens de tweede afspraak staat dit tweede verhaal centraal.

Spiegeltjes

We kijken samen naar de stukjes die weerspiegelt worden en nemen de tijd om stil te staan bij het gevoel dat dit jou geeft. Uiteraard kijken we ook hoe je handen en voeten kunt geven aan dat wat je ontdekt hebt over jezelf. We kijken wat nodig is voor jou en of er nog iets nodig is voor jouw kind. Tijdens de derde afspraak kijken we opnieuw naar het gedrag of de gezondheid van jouw kind. We staan stil bij de veranderingen, zowel bij jouw kind als bij jezelf. Als die veranderingen bevredigend zijn, dan sluiten we het traject af.

De wijsheid van jouw kind 

Als je zoekt naar iemand die je helpt je leven volledig te ontplooien; die je helpt een krachtig liefdevol mens te zijn
en een evenwichtige opvoeder; die alle dagen beschikbaar is om jou te begeleiden; die geduldig volhoudt, nauwkeurig en doelgericht werkt, zoek dan niet verder want je kind weet er alles van!

Wil je meer weten over de PresentChild®methode dan kun je kijken op de website van Janita Venema, presentchild.nl.