Training Ik leer leren

Gaat het op school niet naar wens? Mis je het plezier in leren?

Concentratieproblemen of gewoon geen zin..Faalangst of onzekerheid..Er komt niet uit wat er in zit..Thuis lukt het wel, maar op school ineens niet meer..O jee, die brugklas..

Dan biedt de training Ik Leer Leren uitkomst.

De Ik Leer Leren training is bedoeld voor kinderen vanaf ca. 10 jaar (groep 7/8) tot ca. 14 jaar die moeite hebben op school, met huiswerk maken of met leren.

Concentratieproblemen, faalangst, gebrek aan motivatie, of beelddenker? Dit zijn voorbeelden van redenen waarom het op school minder goed gaat dan gewenst. Tijdens de Ik Leer Leren training leren kinderen hoe je kunt leren. Hoe je concentratieproblemen en faalangst de baas wordt. Tevens wordt er geleerd wat het verschil is tussen groei denken (‘growth mindset’) en vast denken (‘fixed mindset’). Aan de orde komt  wat helpt om makkelijker en efficiënter te leren én dat leren ook best leuk kan zijn.

Reacties van kinderen:

‘O, is dat ook een manier van leren..’
‘Wat leuk, ik leer als een dolfijn!’
‘Dus ik heb helemaal geen concentratieprobleem!’
‘Het gaat nu veel sneller en makkelijker!’
De training bestaat uit 5 lessen van anderhalf uur met de volgende onderwerpen:

  • Ontdekken van verschillende leerstijlen en bepalen van persoonlijke kwaliteiten en uitdagingen
  • Leren omgaan met faalangst en inzicht in motivatie strategieën
  • Leren plannen en organiseren, maar ook prioriteren, tijd indelen en het gebruiken van je geheugen
  • Wat is concentratie en wat helpt mij beter te concentreren
  • Het eigen maken van nieuwe leertechnieken op gebied van taal, rekenen en symboliek.

De lessen hebben ieder hun eigen thema en aan het eind van iedere les maakt het kind zelf een actieplan waarmee het de komende tijd aan de slag gaat. En daarnaast veel weetjes, tips en leuke oefeningen!

Tarief

Het tarief voor de groepstraining bedraagt € 150,- exclusief het werkboek van € 32,50. Dit is een landelijk vastgestelde prijs. In bepaalde situaties wordt deze training geheel vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Informeer naar de mogelijkheden.

Het kan wenselijk zijn dat de training (of onderdelen ervan) individueel gevolgd wordt, wanneer je kind bijvoorbeeld veel moeite heeft met een bepaald onderdeel van de training. In dat geval geldt een ander tarief.

De training kan tevens gegeven worden op school, aan de hele klas of aan groepjes leerlingen, dan gelden andere tarieven. Neem contact op voor meer informatie over de training op uw school en een offerte.