Toverstafjes gevraagd!

Dromen, durven..en doen. Niet altijd is dit mogelijk, eigenlijk is dit heel vaak niet mogelijk. Op sommige scholen is de droomvraag een onderdeel van het rapport. Want..heb je geen dromen meer, heb je geen wensen meer, wat maakt je dan blij? Wat haal je dan je motivatie vandaan en kun je de lichtpuntjes nog zien? Voor de kinderen die ik begeleid, is mijn wens om hun droom voor elkaar te krijgen! Help je mij daarmee?

De week van de zorg 13-18 maart

Hospescoaching is een kleinschalige praktijk voor Kinder- en Jeugdtherapie. Ik begeleid kinderen die net even wat meer aandacht nodig hebben. Kinderen die zelf niet om hun situatie gevraagd hebben. Ouders of verzorgers ook niet. Het gaat niet om ‘niet willen’ maar om ‘niet kunnen’.

Dromen, durven en doenGeluk is niet vanzelfsprekend

Afgelopen weken heb ik deze kinderen gevraagd wat hun wens is, hun droom,hun motivatie om te blijven vertrouwen. Ze werken keihard en soms worden er traantjes gevloeid, van onmacht en waar we mee hebben te dealen. Ik noem ze ook wel ‘mijn kinderen’ en ik ben een bevlogen trainer voor ze. In mijn hart is zoveel liefde voor al deze kinderen/ouders en verzorgers! Deze kinderen, die zou ik zo dolgraag in het zonnetje willen zetten. Even een dag dat ze niet aan hun problemen hoeven te denken. Een dag ter motivatie, nieuwe energie opdoen, een steuntje in de rug geven. Ik kan die droom niet bewerkstelligen als alleenstaande ouder en de ouders en het systeem ook niet. Daarom heb ik mensen nodig, bedrijven, die mij kunnen helpen om deze dromen handen en voeten te kunnen geven. Ik noem het ’toverstafjes gevraagd’.

Wensvragers

Wat deze kinderen hebben aangegeven: ze zijn nog nooit op een eiland geweest. Het lijkt ze enorm spannend om met de boot naar Ameland te gaan. Daar schelpen te zoeken, misschien zeehonden zien en…dat het een eiland is met rondom water. Spelen op het strand, een huifkartocht zou geweldig zijn omdat er een meisje bij zit met botkanker, misschien op sleeptouw genomen worden door een boswachter want er zitten echte natuurkenners bij. Het zijn kinderen die in de basisschoolleeftijd zitten. De wensvragers zijn nog nooit in een dierentuin geweest, een pretpark bezocht of in een museum geweest laat staat naar een eiland.

Wie kan mij hierbij helpen?

  • kaartjes voor de boottochtDromen, durven en doen
  • drinken op de boot
  • huifkartocht of iets anders
  • uit eten op het eiland
  • fietsen
  • paardrijden/pony (meisje met kanker)
  • begeleider om de natuur te laten zien en uit te leggen
  • robbentocht

Tevens is mijn wens om de ouders/verzorgers/soms alleenstaande ouders en avondje uit te gunnen. Eens een avondje zonder zorgen en gewoon lekker eten. Zijn er restaurants in de omgeving Joure-Heerenveen-Wolvega-Drachten die een etentje kosteloos zouden willen verzorgen?

Labeltjes

Privacy staat bij mij heel hoog in het vaandel. Ik ga geen namen noemen van kinderen, geen woonplaatsen en de ’toverstafjes’ zullen de kinderen ook niet zien. Als dank krijg je wel een persoonlijk verslag van het kind van de dag en de belevenis en de hoop die de dag weer gegeven heeft.

Aanmelden

Denk je, hier wil ik wel in bijdragen? Stuur een mail naar geeske@hospescoaching.nl. Ik wens kinderen ‘wortels’ toe, om te kunnen groeien, en ‘vleugels’ om het wereldje groter te maken dan waar ze nu in zitten. Een hart voor een kind, wie helpt mij hiermee?

It takes a whole village to raise a child