De reis naar de nieuwe wereld

KLIK…gratis kennismakingslidmaatschap voor een maand…KLIK…vul je gegevens in….beperkt abonnement of onbeperkt…doe maar beperkt….meerdere films afgezonderd van elkaar kunnen bekijken? Wat een mogelijkheden..nieuwe wereld en KLIK...we hebben een gratis proefabonnement voor een maand NETFLIX. Hoe leuk is dat!

Over iets wat vet, cool, gaaf en spannend is

Joehooeee…volgens mij was ik ‘de laatste der mohicanen’ die nog geen NETFLIX had. In het kader van ‘bijblijven met de tijd’ en ‘weten en zelf ervaren wat het is’ de stoute schoenen aangetrokken. Want al die series die je ECHT MOETTTTT kijken….VET COOL GAAF SPANNEND zijn…. Tja, ik kon er niet over meepraten, sterker nog, ik kijk zelden naar een film op tv. Want ik ben zo’n typje dat, als er een serie is bijvoorbeeld…bij de 2e uitzending vergeet wanneer die 2e x nu is….of een consult hebt gepland…of je kind een slokje water vraagt en je de gehele clou van de gehele serie ineens kwijt bent.

Homeland

Dus…t lijkt mij ook wel leuk…ik kan nu ook een serie bekijken, op stop zetten, slokje water geven aan..het kind…en KLIK..de film gaat weer verder. Sterker nog..toen ik het account kreeg…ja werkelijk waar en eerlijk waar…HOMELAND ontdekt. Jemig…dat is VET COOL GAAF SPANNEND. Kindlief zat aan de Sint Maartensnoep te peuzelen…moeder aan het NetFlixen…en toen de vraag kwam ‘wat eten we vandaag’ realiseerde ik mij wat. Vind je brood-eten goed? Jawel mama, ik ben ook al vol van de snoep. Hmmm wat een verslavend effect die NetFlix, fout fout fout.

Verslavend leuk!

Opeens begint mij veel meer te dagen. Ik ondervind aan den lijve hoe verslavend Netflix voor mij is. Ontspannend, dat wel, echter wel met een stemmetje van binnen die zegt af en toe dat ik nog stapels werk heb te liggen…en vervolgens wacht ik 10 seconden en komt de volgende aflevering al tevoorschijn. Zo makkelijk gaat dat.

Mountainbiken

Tijdens de rit terug naar huis vertellen de bijna jong-volwassenen elkaar wat ze allemaal al gezien hebben op NetFlix. Al de series worden opgenoemd die je echt moet kijken. Losse films komen ter sprake en wijziging abonnement naar ‘onbeperkt’.

Lampje

Er gaat mij nu een lampje branden. Hoezo is de puber die hier komt voor begeleiding alcoholverslaafd….Die avond ga ik met ‘hem’ aan de slag. Over het gevoel wat teveel drinken met zich meebrengt. Een fijn gevoel, een roes, even geen stress of zorgen. AHHH…dus je hebt stress en zorgen en het middel die je inzet is wellicht niet zo handig en brengt je in de problemen. We zijn bezig geweest waar die stress mogelijk vandaan komt.

Ontstressen

Nou, dat was binnen 1 minuut boven tafel. SCHOOL! Toetsen, huiswerk, presentaties en dat soort dingen. We gaan door over ‘plannen’, hoe plan je je huiswerk etc. Hoe ontspan je je? Op welke manier. Hoe ziet je dag eruit? Vragen en doorvragen. Op een gegeven moment komen we op NETFLIX.

Klokje tikt

Ja..kom ik thuis ga ik even NetFlix kijken voor ontspanning. Half uurtje. Moeder is om half zes nog niet thuis dus 2e deel wordt ook gekeken. Inmiddels is het kwart over zes. Eten, vriendje bezoeken…is het half acht. Dan komt de stress en ontplofstand want dan krijg ik het huiswerk niet meer af.

Dader

Een tijdje zitten we samen stil. Ik heb geleerd om dan mijn mond even te houden en niet in te vullen :-).

Dus…denk je dat ik door de week misschien geen Netflix zou moeten kijken?

Ahhh een mooiere oplossing kun je niet krijgen#oplossingsgericht uit eigen kracht. Die vrijdag vertelt hij hoe de week is geweest. Cijfer 9,5! Planning ging goed, hij was rustig en kon weer goed slapen. Was even zoeken soms omdat er tijd over was echter,  geen NetFlix, had hem heel veel opgeleverd. Blijdschap, rust, overzicht, fijner in het gezin…..en…hogere cijfers.

Zou een NetFlixverslaving kunnen bestaan?

Ok, ok, natuurlijk…groepsdruk/invloed peergroup bij pubers, spelen ook een erg belangrijke rol echter in mijn casus….had NetFlix wel HEEL VEEL INVLOED.
Had ik zelf geen gratis abonnement gehad, dan had ik dit verslavend effect van NetFlix nooit zo kunnen voelen en achterhalen.

Uhhhh…HOMELAND??? Eerlijk is eerlijk…weet iemand wanneer seizoen 6 begint?

Alles…met mate :-)

Geeske