Hospescoaching biedt dit nieuwe bewegingsprogramma aan dat bedoeld is voor peuters van anderhalf tot vier jaar, om samen met één van hun ouders, verzorgers of een ander familielid lekker te bewegen. Dit bewegingsprogramma is gestoeld op Sherborne Bewegingspedagogiek, waarvoor Geeske de internationale accreditatie heeft verkregen.

”Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net”, zult u zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk.
ouder en kindgym2

Heb vertrouwen in je eigen lichaam en verken de wereld om je heen

De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de beweeglessen nemen ze overal mee naar toe. Of ze nou gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die aan de lessen deelnemen boeken vooruitgang op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein.
ouder en kingym 4

‘Lopen, kruipen, springen, zwaaien, rollen, schuiven, klimmen, ronddraaien’

Wat gaan we doen? We gaan lopen, kruipen, springen, zwaaien, rollen, schuiven, klimmen, ronddraaien. De ouder gaat daarin ondersteunen, leiden, verbinden en meebewegen. We gaan de ruimte gebruiken en ervaren aan den lijve wat ‘op’, ‘onder’, ‘boven’, ‘beneden’, ‘snel’, ‘langzaam’, ‘dichtbij’ en ‘veraf’, is.

Ouder- en Kindgym gecombineerd met Nijntje Beweegdiploma

Kinderen leren spelenderwijs in 10 tot 20 goed onderbouwde lessen de basisvormen van bewegen. Als beloning krijgen ze het nijntje Beweegdiploma waarop staat wat ze geleerd hebben. Bij de uitreiking van het nijntje Beweegdiploma wordt ook een mooie badge voor op de gymkleren uitgereikt en krijgen de kinderen een leuk nijntje Beweegboek met spelletjes, kleurplaten en informatie over het diploma.

Geef je vandaag nog op!

In het najaar zullen er op diverse locaties Ouder- en Kindgym verzorgd worden. Hou de site in de gaten voor data! Wil je alvast info of dat je data doorgestuurd krijgt? Neem dan contact op.

contact